Artroskopi yaklaşık 0,5 cm’lik minik deliklerden kamera ve tedavi araçlarıyla girilerek yapılan kapalı ameliyat yöntemidir. En çok kullanılan artroskopi yöntemlerinden biri de diz artroskopisidir. Çoğunlukla menisküs ve bağ yaralanmalarında tercih edilen diz artroskopisinde yüksek çözünürlüklü bir kamera ve monitörle birlikte yardımcı aparatlar kullanılarak tanı ve tedavi sağlanır. Menisküs ve bağ yaralanmaları dışında hasarlı eklem kıkırdaklarının tıraşlanması, eklem içi serbest cisimlerin çıkartılması, iltihaplı dokuların yok edilmesi ve gergin bağların gevşetilmesi gibi birçok diz probleminde diz artroskopisi tercih edilir.
Ağrılar açık ameliyata göre çok daha az hissedilir ve bu ağrılar basit ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir.
Ameliyatın yapıldığı gün baston desteğiyle birlikte hemen ayağa kaldırılır.
Yaraya 3-4 günde bir pansuman yapılır Dikişler alınana kadar yara yerine su değdirilmemelidir.
10-15 gün sonraki kontrolde dikişler alınır.
Şişmeyi ve ağrıyı engellemek için buz uygulaması yapılmalıdır. (Günde 3-4 kez, 20 dakika)
Yine şişmeyi engellemek için dizin altına yastık konularak dizin yüksekte tutulması sağlanmalıdır.
Diz ekleminin hareket açıklığını arttırmak ve dolayısıyla daha hızlı iyileşmek için hekimin verdiği egzersizleri aksatmamak gerekir. Mümkün olan en kısa zamanda dizi bükmeye başlamak gerekir.
Fizik tedavi desteği almak kasların güçlenmesi ve hızlı iyileşme açısından faydalı olacaktır. İyileşme süreleri hastalığa göre değişir. Örneğin bir ön çapraz bağ yaralanması menisküs yaralanmasına göre daha geç iyileşir.